Rijstkoker Crockpot 1800ml met Sauteer en Stoom Functie

Niet op voorraad
SKU
CRR029
€ 89,00
Crockpot rijstkoker met sauteer en stoomfunktie voor 6 en meer personen

Met deze rijstkoker maakt u altijd de perfecte rijst. Geschikt voor diverse soorten rijst zoals witte rijst, langkorrel rijst, basmati, kleefrijst of volkoren rijst.
De rijstkoker heeft een kook en warmhoudfunctie, zodat u de rijst warm kunt houden voor het serveren. Deze rijstkoker heeft een inhoud van 1,8ltr goed voor ca. 4 tot 5 personen. Een speciale instelling voor witte en bruine rijst zorgt ervoor dat deze verschillende soorten rijst ook perfect gekookt worden.
Daarnaast heeft deze rijstkoker een sauteerfunktie. Sauteren lijkt heel erg op wokken. De pan wordt erg heet zodat u met een heel klein beetje olie groente vlees en vis snel kunt klaarmaken. Lekker en gezond.

Bijzonder is dat de rijstkoker wordt geleverd met een grote stoomtray. Daarmee stoom je groenten of vis super eenvoudig gaar!
De binnenpan van de rijstkoker heeft een anti aanbaklaag en is uitneembaar. De pan is daarom makkelijk schoon te maken.

Eigenschappen
 • Inhoud 1800ml, maximaal 12 kopjes ongekookte rijst
 • Warmhoud en kookstand
 • Uitneembare binnenpan
 • Met sauteerfunctie
 • Met stoomfunctie
 • Met maatbeker, rijstlepel en stoomopzetpan
 • Afneembaar netsnoer
 • Materiaal glas, staal
 • Kleur zwart
 • Diameter 27 cm, hoogte 32cm
 • Vermogen 640-762 W, 230 V
 • 2 jaar garantie

Bekijk receptideeen voor de Crockpot rijstkoker en de Sauteerfunctie

Het Gebruik van de Crockpot rijstkoker
Uw multifunctionele rijstkoker bevat een handige en nuttige sauteerfunctie, die u in staat stelt uien, knoflook of andere ingredienten voorafgaand aan het koken in olie te sauteren.
U kunt ervoor kiezen de rijst of andere maaltijden direct te koken zonder te sauteren, maar deze extra functie maakt het apparaat extra veelzijdig voor de bereiding van uw favoriete recepten.

SAUTEERFUNCTIE
Deze functie is ontworpen om u controle te bieden over het sauteren en dient als volgt handmatig te worden bediend:
1. Verwijder het deksel en plaats de voedingsmiddelen in de pan.
2. Sluit de elektriciteitskabel aan op een wandcontactdoos en druk eenmaal op de knop Sauteren (F) om de functie te activeren.
3. De multifunctionele rijstkoker verhit de binnenpot en sauteert het voedsel dat zich in het apparaat bevindt.
4. Voor deze functie wordt de pan erg heet en is streng toezicht vereist. Laat de pan niet alleen. Wanneer het sauteren is afgerond, schakelt u deze functie uit door de knop Sauteren (F) eenmaal in te drukken.
BELANGRIJK: Schakel de sauteerfunctie handmatig uit alvorens de rijst te koken.
N.B.: Gebruik geen metalen lepel om het voedsel in de pan om te scheppen. De anti-aanbaklaag kan zo beschadigd raken wat de prestatie van de pan op de lange termijn kan beinvloeden.

AUTOMATISCHE KOOKFUNCTIE
Als u wilt sauteren alvorens rijst of andere ingredienten te koken, raadpleeg dan de sectie Sauteerfunctie. Als u klaar bent met het sauteren van de ingredienten, volg dan onderstaande instructies.

U kunt tevens de automatische kookfunctie gebruiken, door geen ingredienten te sauteren, maar eenvoudigweg onderstaande instructies te volgen.
1. Verzeker u ervan dat het apparaat is losgekoppeld.
2. Neem de gewenste hoeveelheid rijst in de bijgeleverde maatbeker (160 ml = 1 kop ).
3. Een kop ongekookte rijst wordt na het koken ongeveer twee koppen gekookte rijst. In de pan past een maximum van 12 koppen ongekookte rijst. Plaats de rijst in de binnenpan.
4. Voeg de juiste hoeveelheid water toe aan de rijst in de binnenpan door middel van de maatbeker (voeg voor iedere kop ongekookte rijst (160 ml ) 1-1,2 koppen water toe).
N.B.: U dient de hoeveelheid water wellicht aan te passen afhankelijk van het soort rijst dat u gebruikt en hoe vochtig u het wilt hebben. Voor plakkerige rijst, voegt u een beetje meer water toe. Voor zachte rijst, voegt u een beetje minder water toe. Kookt u zilvervliesrijst? Gebruik dan meer water. Bij gebruik op grote hoogte dient u meer water toe te voegen.
5. Plaats de binnenpan in de rijstkoker. Zorg ervoor dat de binnenpan in direct contact staat met de verwarmingsplaat door deze licht van links naar rechts te bewegen tot deze correct is geplaatst. Afsluiten met deksel. BIJ GEBRUIK VAN DE AUTOMATISCHE KOOKMODUS, HET APPARAAT NIET ZONDER DEKSEL GEBRUIKEN. TIJDENS HET GEBRUIK WORDT STOOM GEGENEREERD. HET DEKSEL IS HEET, GEBRUIK EEN PANNENLAP.
6. Sluit de elektriciteitskabel aan op een wandcontactdoos. Activeer de rijstkoker door de inschakelknop koken in te drukken. Controleer dat het kooklicht (oranje) is ingeschakeld.
BELANGRIJK: Als u gebruik maakt van de sauteerfunctie, schakel deze dan handmatig uit, alvorens de rijst te koken.
7. Roer de rijst na 15 minuten door. Til het deksel voorzichtig op en verwijder het zo om verhitting te vermijden en te vermijden dat er water in de binnenpan loopt. Gebruik de pollepel of een ander handbediend stuk keukengerei met een lange steel om de rijst te mengen en op te scheppen. Sluit de binnenpan na het mengen af met het deksel.
8. Wanneer de rijst gekookt is, schakelt de rijstkoker automatisch over naar de warmhoudfunctie en schakelt het warmhoudlicht (groen) aan. De rijstkoker houdt de rijst warm tot het apparaat wordt afgesloten van de wandcontactdoos.
9. De rijstkoker houdt de rijst automatisch warm op een temperatuur van 60C – 80C .
10. Laat het apparaat volledig afkoelen, alvorens het te reinigen. Verwijder de stekker uit de wandcontactdoos om de rijstkoker uit te schakelen wanneer u deze niet gebruikt.
OPMERKINGEN: Was de rijst desgewenst voor het koken in een aparte kom. Voor zachtere rijst, raden we aan de rijst in de binnenpan voor te bereiden en 10-20 minuten te laten weken alvorens deze te koken.
BIJ GEBRUIK VAN DE AUTOMATISCHE KOOKMODUS, HET APPARAAT NIET ZONDER DEKSEL GEBRUIKEN. TIJDENS HET GEBRUIK WORDT STOOM GEGENEREERD. HET DEKSEL IS HEET, GEBRUIK EEN PANNENLAP.

INSTRUCTIES VOOR HET OPWARMEN VAN RIJST
Voeg om koude rijst op te warmen 1/4 kop (40 ml) koud water per kop gekookte rijst toe, doorroeren en druk de inschakelknop in om te beginnen met koken. Wanneer de rijst warm is, schakelt de rijstkoker automatisch over op de warmhoudfunctie.
Meer informatie
EAN 5011773057578
Handleiding n.v.t.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rijstkoker Crockpot 1800ml met Sauteer en Stoom Functie