Vuur-Wok Tafel Grill

Op voorraad
SKU
635-000
€ 139,00
De vuur-wok is een barbecue revolutie: eenvoudig en goed!

De vlammen van enkele houtblokjes worden in een kleine vuurkamer tot een grote hitte geconcentreerd. Het voedsel ligt op een licht gekromde ijzeren plaat. Er kan geen vlam bij het voedsel, maar alle hitte wordt wel door de ijzeren pan doorgegeven. Op die manier kunnen vlees en groenten op dezelfde manier gegrild worden als op een barbecue, maar zonder uit te drogen. De vuurwok is snel aan te steken, geen lange wachttijden op gloeiende houtskool en het is gezonder omdat er geen vet in de vlammen kan vallen.

Afmetingen
-De wokplaat is van onbehandeld 3 mm dik staal. De plaat is licht gekromd, zodat er geen vloeistof uitloopt. Hoogte 30mm, diameter 475mm.
-De vuurhouder concentreerd de hitte van kleine houtstukjes tot een sterke vlam. Hoogte 220mm, diameter 200mm
-De vuur-wok wordt geleverd in een houten transportbox, gemaakt in een sociale werkplaats. De doos is van onbehandeld hout met een praktische schuifdeksel. De vuur-wok met barbecue toebehoren en brandhout passen er goed in: makkelijk om mee te nemen naar een picnic plek en makkelijk om te bewaren. Hoogte 280mm, breedte 515mm, diepte 520mm. Het gewicht van de vuur-wok incl doos is 12kg.
De vuurwok is:
Zuinig, omdat de kleine vuurkamer maar weinig hout nodig heeft om de grote wok te verhitten.
Gezond, omdat er geen vet in het vuur druppelt of vlammen in aanraking met het voedsel komen.
Eenvoudig in gebruik, onderhoud en transport .
Praktisch, omdat in de houten kist alle benodigdheden zoals hout, lucifers en zelfs drank meegenomen kan worden.
Onderhoud
Haal na het grillen in de vuurwok de grotere resten weg met een metalen of houten schraper en was de wok met heet water af. Na afwassen met een beetje olie inwrijven om roest te voorkomen. Laat de wok en de vuurkamer afkoelen voordat je ze opruimt in de houten kist. De meegeleverde handschoenen zijn ter voorkoming van vieze handen, het zijn geen hittebestendige handschoenen. We raden aan om het geheel voor het opbergen met wat olie in te wrijven.

Roest
Kleine roestplekjes (ook op nieuwe toestellen!) zijn geen kwaliteitsfoutjes. Het hoort bij deze staalsoort en is niet gevaarlijk voor de gezondheid. De plekjes kunnen met een schuursponsje of wat staalwol gemakkelijk verwijderd worden. Daarna met wat olie inwrijven.
Handleiding
Gebruik de vuur-wok enkel buitenshuis, plaats de wok horizontaal op een stabiele vuurvaste ondergrond.

Plaats de wokplaat voor het eerste gebruik op de vuurkamer en stook het vuur stevig op totdat het metaal in het midden blauw verkleurd. Hierdoor wordt het staal gehard en klaargemaakt voor de wok. De vuur-wok is nu klaar voor gebruik.

U kunt het vuur maken in de vuur-wok met dorre takjes, houtspaanders of onbewerkt hout van (fruit)kistjes. Hoe droger het hout, hoe minder rook. Gebruik geen houtskool, omdat de vlammen de wokplaat moeten bereiken voor het beste resultaat. Met wat ervaring is de hitte op de plaat goed te doseren door de sterkte van het vuur aan te passen. De randen zijn altijd wat koeler en geschikt voor warmhouden of het grillen van gevoeligere zaken.

Gebruik altijd 2 of drie eetlepels hittebestendige olie (bv arachideolie, druivenpitolie of frituurolie) op de wokplaat. Leg het grilgoed in het midden om aan te bakken en verplaats het daarna naar de rand om het te laten garen. Bak eerst de groente, verplaats die naar de rand en leg dan het vlees in het midden om te bakken.
EET SMAKELIJK
Meer informatie
EAN n.v.t.
Handleiding n.v.t.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vuur-Wok Tafel Grill