Reserve Lava Rubber Afdichting voor v100-v200 en v300 classic en premium

Op voorraad
SKU
-889
€ 19,50
Set Lava afdichtingsrubbers boven en beneden.

Deze rubbers passen op de modellen 100, 100 premium, 200, 200 premium, 300 en 300 premium.

Het vervangen van de lava afdichtingsrubbers

De lava afdichtingsrubbers moeten vervangen worden als ze beschadigd raken of niet meer goed sluiten: het eindvacuum wordt dan niet meer gehaald omdat er lucht inlekt.

U kunt op de volgende manier controleren of het vacuum probleem door de rubbers komt.
- Zet de keuze schakelaar 1-2 op stand 1 (afzuigelement)
- Zet de pomp aan en sluit met een natte vinger het buisje van de aansluiting voor het afzuigelement af (dat zit rechts in de vacuumkamer onder de grote klep)
- Als alles goed functioneert krijgt u nu snel een maximaal vacuum.
- Als dit niet zo is dan controleert u het best eerst of de drukregelaar goed dicht zit (zwarte schroef op dekseltje) of dat het beluchtingsventiel goed werkt (rode drukknop op deksel). Controleer ook of alle afdichtingsrubbers rond het vloeistof filter goed geplaatst zijn (2 ronde rubbers aan de onderkant en een vierkant rubber langs de deksel).

Als u bij het dichthouden van het buisje voor het afzuigelement maximaal vacuum krijgt, maar niet als de deksel dicht is met lava keuze schakelaar in stand 1, is er waarschijnlijk een probleem met de afdichtingsrubbers.

U kunt deze er makkelijk uittrekken. Beschadigde rubbers moeten vervangen worden. Slecht zittende rubbers kunnen soms opnieuw gebruikt worden. Laat ze na het uitnemen eerst een halfuur in handwarm water weken. Droog ze dan goed af, plaats ze terug in de lava en controleer of u wel goed vacuum krijgt. Lukt dat niet dan moet u de rubbers vervangen.

Het plaatsen van afdichtingsrubbers in de lava vacuum sealer

- Zorg dat de rubbers en de kamers schoon en droog zijn Het dikkere rubber hoort bovenin.
- Leg/hou het rubber tegen de opening en duw hem er voorzichtig een stuk in.
- Het rubber hoeft enkel op zijn plek te zitten, bij het eerste gebruik zak de kracht van het vacuum het rubber helemaal goed duwen.
- Vermijd de verleiding om aan het begin iets aan het rubber te trekken. Hierdoor gaat het rubber makkelijker erin, maar aan het eind houdt u een stuk rubber over. Als u dat er toch induwt zal het er bij het vacumeren op die plek uitschieten. Mocht dit gebeuren, haal dan het hele rubber eruit en plaats het opnieuw.
Meer informatie
EAN n.v.t.
Handleiding n.v.t.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Reserve Lava Rubber Afdichting voor v100-v200 en v300 classic en premium