KBG 741 AO in royal blauw uitvoering.

Moccamaster koffiezetters voor de perfecte koffiesmaak.

Het water wordt snel verwarmd naar de perfecte temperatuur. De speciale sproeikop met 9 gaatjes verspreidt het hete water gelijkmatig over de koffie

Eigenschappen
- Inhoud: 1,25 liter
- Capaciteit 10 kopjes in 6 minuten
- Zettijd volle kan 5 - 6 minuten
- Zettemperatuur 92 -96 Celcius
- Bewaartemperatuur 80- 85Celcius
- Vermogen 1450 W (220-240V)
- Filter Maat 4
- Automatische druppelstop
- Handmatig instelbaar warmhoudplaat (20en 50W), zodat kleine en grotere hoeveelheden koffie op de juiste temperatuur blijven.
- Kalkindicator.
- Afmetingen: breedte 170 mm/diepte 330 mm/hoogte 360 mm
- Gewicht: 3kg
- Handgemaakt in Nederland
- 5 Jaar fabrieksgarantie
- Gratis verzenden naar Nederland en Belgie
- Levertijd 3-4 dagen


Onderdelen
1. Koudwaterreservoir
2. Deksel koudwaterreservoir
3. Filterhouder
4 Aan-/ uitschakelaar
5. Overlooppijp
6 Filterdeksel
7. Filterhouder
8. Deksel glaskan
9 Glaskan
10. Warmhoudplaat
11. Schakelaar warmhoudplaat
12. Kalkindicator (niet bij alle utvoeringen aanwezig)
Maatschepje bijgeleverd


Hoe krijgt u de lekkerste koffie ter wereld?

Het gebruik van de Moccamaster koffiezetter is eenvoudig en u krijgt iedere keer weer de heerlijkste filterkoffie. Hieronder een aantal tips voor het gebruik

  1. Plaats het apparaat horizontaal op een vlakke ondergrond, steek de stekker in het stopcontact en zorg dat het apparaat uitgeschakeld is (OFF).
  2. Plaats de overlooppijp op het waterreservoir en draai de pijp in de juiste positie.
  3. Vul het waterreservoir met koud water en plaats het deksel op het reservoir om te voorkomen dat er stof in komt.
  4. Plaats een filterzakje nr. 4 in de filterhouder en vul deze met de benodigde hoeveelheid gemalen koffie. Een afgestreken maatschepje met koffie is voldoende voor 1/4 liter water (2 kopjes). Plaats het deksel op de filterhouder zodat de temperatuur constant blijft.
  5. Plaats de lege kan met het deksel op de warmhoudplaat recht onder de filterhouder en zet het koffiezetapparaat aan met de aanuitschakelaar. Zet ook de warmhoudplaat aan, bij voorkeur op de hoogste stand (het lampje brandt).
  6. Zodra het water is doorgelopen, wordt het kookelement uitgeschakeld. Dit betekent dat het apparaat alleen stroom voor de warmhoudplaat gebruikt.
  7. Koffie smaakt het lekkerst direct na het zetten, wacht daarom niet te lang met serveren. Bij het warm houden van kleinere hoeveelheden koffie voor een korte periode, is het verstandig de warmhoudplaat op 3/4 sterkte te zetten (het lampje brandt nu niet), zodat de koffie op de juiste temperatuur blijft.
  8. Schenk de koffie over in een isoleerkan als deze voor langere tijd bewaard moet blijven. Zo blijven smaak en aroma behouden.
  9. Als het koffiezetapparaat niet gebruikt wordt, moet de aan- uitschakelaar (ON/OFF) uit staan (OFF). Gebruik de warmhoudplaat nooit om koffie of andere vloeistoffen op te warmen. Spoel de kan na gebruik goed af met water. Verwijder na gebruik altijd het koffiefilter uit de houder.
  10. De filterhouder is uitgerust met een anti-druppelsysteem. De filterhouder sluit automatisch als tijdens het zetten de kan of de filterhouder wordt weggehaald. Zorg er daarom altijd voor dat de kan en filterhouder tijdens het zetten in de juiste positie staan.

Tips voor optimaal gebruik van het koffiezetapparaat
  1. Druk bij plaatsing het koffiefilter tegen de zijkanten van de filterhouder.
  2. Bij het zetten van kleine hoeveelheden koffie (1-2 kopjes) is het verstandig het apparaat op de hoogste stand te zetten met een lege kan op de warmhoudplaat, zodat deze goed opwarmt terwijl de koffie en het water worden bijgevuld. Hierdoor zal de koffie langer warm blijven.
  3. De filterhouder van de modellen met het anti-druppelsysteem heeft 3 standen. Helemaal open (normale hoeveelheid koffie), halfopen (kleine hoeveelheid koffie)en gesloten (druppelstop). Vergeet bij deze typen niet het schuifje in de filterhouder voor het zetten te openen.


In sommige gebieden is het water harder (bevat meer kalk) dan in andere gebieden. In deze gebieden is het belangrijk het apparaat regelmatig te ontkalken.

Ontkalken van het koffiezetapparaat

1. Vul het waterreservoir met een halve liter water en een halve liter huishoudazijn.
2. Zet het apparaat aan en wacht tot al het water in de kan is gestroomd.
3. Herhaal het proces twee keer met schoon water om zo het apparaat te reinigen.

Let op:
Als de kalkindicator knippert betekent dit dat het apparaat onmiddellijk ontkalkt moet worden. Tijdens de waarschuwing zal het koffiezetten met tussenpozen worden onderbroken. Het kan zijn dat u een brommend geluid hoort en dat de stijgbuis is het waterreservoir ondoorzichtig wordt.

In dit geval moet het apparaat grondig ontkalkt worden. Het water en de huishoudazijn moeten ten minste een half uur zonder doorloop in het apparaat staan (schakel het apparaat uit). Start vervolgens het apparaat en laat de vloeistof twee keer doorlopen.
Meer informatie
EAN8712072596191
MerkMoccamaster
Ratings & Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Copyright © Marmelot | Realisatie: Internet360.nl