Duo Sous-Vide en Slowcooker Espressions met 100 Marmelot Sous-Vide Zakken

Niet op voorraad
SKU
EP4000
€ 149,00

Slowcooker en Sous vide: 2 toestellen in 1

Bereid moeiteloos mals en sappig vlees met de Sous Vide instelling en traditionele stoofschotels en andere lekkernijen met de Slowcookerfunctie. De Espressions DUO Sous Vide en Slowcooker biedt namelijk beide functies in een apparaat.

Ontdek zelf het geheim van de top chefs! Vacumeer het voedsel, leg de vacuumzak in het voorverwarmde water en stel de timer in. Doordat het vlees in een afgesloten zak gaart, hebben factoren van buitenaf geen invloed. Wanneer het geluidsignaal klinkt is het vlees heerlijk mals en ongekend vol van smaak.

Met de Slowcooker bereid je eenvoudig complete maaltijden zonder lang in de keuken te staan. Voeg de ingredienten s morgens in de pan en schakel de slowcooker in. Bij thuiskomt na een drukke werkdag of gezellig uitje kan je direct aan tafel! Door de garing op lage temperatuur zitten er meer vitamines en voedingstoffen in dan bij gewoon koken. En dat met minder moeite!Sous vide betekent onder vacuum. Door het product vacuum te verpakken verliest het nauwelijks zijn smaakstoffen. Je kunt het ingrediënt ook juist extra smaak geven door kruiden of een marinade toe te voegen.Sous vide koken is eenvoudig en lukt altijd.
Doordat de temperatuur tot op de graad nauwkeurig is in te stellen, heb je er geen omkijken naar. Het water blijft op een constante, vooraf ingestelde, temperatuur.Een heerlijke maaltijd bereiden zonder zelf in de keuken te staan? Ja hoor dat kan, het is zelfs heel eenvoudig! Voeg alle ingredienten in de pan, schakel de slowcook functie in en het apparaat doet de rest. Enjoy!

Gewicht: 3 kg
Kleur: RVS
Materiaal: RVS / ABS
Vermogen: 550 Watt
Accessoires: Sous Vide inzetrekje
Levertijd 2-3 werkdagen
geen verzendkosten in Nederland en Belgie
2 jaar garantie
Gratis alleen bij marmelot: 100 stuks sous-vide zakken (type marmelot zakken met microstructuur 50 stuks 20x30cm en 50 stuks 16x25cm)

Geschiedenis
De Franse chef-kok Georges Pralus deed in 1974 een bijzondere ontdekking. Wanneer hij vlees vacuümverpakt op een lage, constante temperatuur in een warmwaterbad gaarde, bleven alle sappen bewaard en werd het vlees botermals. Ook hadden factoren van buitenaf geen invloed omdat hij het vlees in een volledig afgesloten vacuümzak verpakt had. Deze kookmethode, sous-vide of onder vacuüm genaamd, vereist overigens wel een nauwkeurige temperatuurregeling.

Het grootste verschil tussen bakken of grillen na sous-vide bereiding of direct in de pan is het overbrengen van temperatuur. Wanneer je vlees direct in de pan bakt, duurt het relatief lang voordat het midden gaar is. ‘Well done’ verandert zo in een droge schoenzool die ook nog eens een paar maatjes kleiner geworden is, doordat het smakelijke sap grotendeels verdwenen is. Door sous vide bereiding gaart het vlees al tot in de kern, waarna slechts heel kort aanbraden voldoende is voor de smakelijke, bruine kleur aan de buitenzijde. Het grote verschil is dus het volledige behoud van sap, volume en smaak. Deze bereiding brengt nog meer voordelen met zich mee, omdat de toegevoegde kruiden en specerijen alle tijd hebben om in het vlees te trekken en hun smaak af te geven. Daarnaast wordt goedkoper vlees met veel spierweefsel niet taai maar juist extra mals.

We hebben de proef op de som genomen met twee varkenshaasjes. Het ene varkenshaasje hebben we 1 uur laten garen in de Espressions Sous-Vide op 57C en daarna heel kort in de grillpan rondom aangebraden. Het tweede stukje vlees hebben we 5 minuten per zijde in de pan gegrild en zoals het hoort even laten rusten onder aluminiumfolie. Het resultaat is opvallend! Het vlees uit de Sous-Vide is veel malser, sappiger en smakelijker.

Neem de tijd voor het koken, want ook in de keuken geldt: haastige spoed is zelden goed! Met de Espressions DUO Sous-Vide & Slow Cooker kun je tijd en kwaliteit moeiteloos met elkaar combineren. Deze geweldige keukenhulp biedt niet alleen de traditionele slowcooker functie voor smaakvolle stoofschotels, maar kent ook een sous vide instelling met een zeer nauwkeurige temperatuurinstelling.

De Espressions DUO Sous-Vide en Slow Cooker is een ideale en betaalbare aanvulling op de keukenuitrusting van de kookliefhebber. Een professioneel Sous Vide systeem kost namelijk al snel vele honderden euros. Dit handige apparaat biedt daarnaast niet alleen de mogelijkheid om een smaakvol stukje vlees of vis sous vide te bereiden, maar stelt je ook in staat om met de slowcookfunctie heerlijke traditionele stoofschotels en vele andere lekkernijen te bereiden.

Meer informatie
EAN 8756571110403
Handleiding slowcooker sous-vide EP4000
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Duo Sous-Vide en Slowcooker Espressions met 100 Marmelot Sous-Vide Zakken