Semi-professionele koffiemolen, met calibratie en timing voor een professioneel maalresultaat - type 520.
In de molen kun je naar keuze in de opvangbak of direct in de filterdrager malen.

Nauwkeurige professionele maalschijven:
De in Italie vervaardigde maalschijven van de Virtuoso zijn van hetzelfde materiaal en kwaliteit als de professionele koffiebonenmolens. De langzaam draaiende conische maalschijven van de Virtuoso zorgen voor behoud van aroma en smaak van de versgemalen bonen.

Innovatief kalibratiesysteem van maalschijven:
De schaalverdeling van de maalgraad en de nauwkeurigheid van instelbaarheid is indrukwekkend. De Virtuoso heeft 40 instelbare maalposities van Espresso tot Cafetiere maling. Het innovatieve kalibratiesysteem elimineert alle fabrieksafwijkingen en zorgt voor een nauwkeurig en constant resultaat na ieder gebruik. Daarnaast is er de uitneembare maalschijf van de Virtuoso die wordt ondersteund op drie punten voor stabiliteit, dat zorgt voor een nauwkeurig resultaat. Of het nu thuis is of in een semi-professionele of commerciele omgeving, precisiemaling is onontbeerlijk voor een koffie-extract van hoge kwaliteit en geeft dus een smaakvollere kop koffie!

Efficiente motor: De Virtuoso beschikt over een gelijkstroom-motor die vier keer sneller maalt dan de meeste koffiebonenmolens in deze klasse die uitgevoerd zijn met een gewone wisselstroommotor.
Doordat de motor op minder dan een derde van de snelheid draait, maakt de koffiebonenmolen minder geluid. De motor is gebouwd voor intensief gebruik en is voorzien van een beveiliging tegen oververhitting die na afkoeling automatisch gereset wordt.

Eigenschappen:

  • Conische maalschijven
  • Draaisnelheid 450 trpm
  • Kalibratiesysteem voor nauwkeurig resultaat
  • 40 Maalgraad instellingen
  • Timer functie
  • Mogelijkheid tot voormalen in houder of direct in piston
  • Materiaal: hoogwaardig ABS kunststof met RVS elementen
  • Trechterinhoud 225 gram
  • Afmeting: 12,7 x 15,2 x 35,6 cm
  • Gewicht: 4kg



Maalgraad instellen
Draai de bonencontainer langzaam met de klok mee, of tegen de klok in om de gewenste maalgraad in te stellen. Selecteer de juiste maalgraad bij het soort maling dat gewenst is, er zijn 40 posities beschikbaar. De instelling gaat van heel fijn voor espresso, medium voor filterkoffie tot grof voor cafetiere koffie. De uiteindelijke instelling hangt samen met diverse factoren zoals, lichte of donker gebrande bonen, versheid, type boon, luchtvochtigheid, oliegehalte, etc. Tijdens gebruik wordt snel duidelijk welke maalgraad het beste past bij smaak, bereidingswijze en favoriete boon.

Vaak is het makkelijker om de maalgraad in te stellen terwijl de molen maalt, na het malen kunnen er bonen tussen de maalschijven achterblijven dat het instellen bemoeilijkt. Laat de molen bij het instellen van een fijne maling niet zonder bonen draaien, dat kan de maalschijven beschadigen.


Instelbare timer
De Virtuoso koffiebonenmolen is uitgevoerd met een instelbare 60 seconden timer. Elk vlakje rond de timer staat voor ongeveer 10 seconden. Het malen stopt automatisch als de aangegeven tijd voorbij is. Wilt u stoppen voordat de tijd verlopen is, draai de timer dan tegen de klok in totdat de molen stopt. De hoeveelheid gemalen koffie is afhankelijk van o.a. type boon, grofheid van maling, bereidingswijze en persoonlijke smaak. Tijdens gebruik komt u er vanzelf achter welke instelling en hoeveelheid het meest geschikt is.

Malen in Piston
De molen heeft een aan en uit knop voor malen in de opvangbak. U kunt echter ook direct in de piston van uw espresso apparaat malen met de puls knop aan de voorzijde. Neem dan het opvangbakje uit de bonenmolen en houd het piston onder de uitloop in de molen. Druk de Pulse knop in en houd deze ingedrukt. Het malen stopt zodra de knop niet meer wordt ingedrukt.

Meer informatie
EAN0838823005229
MerkBaratza
Handleiding Baratza Virtuoso
Ratings & Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Ratings & Reviews

Schrijf de eerste review over dit product

Copyright © Marmelot | Realisatie: Internet360.nl